Bitcoin-svindel: Serbisk vicepremierministers identitet stjålet

  • Bitcoin-svindel ved hjælp af lignelsen af en serbisk embedsmand afsløret på Instagram
  • Den person, der går forbi Melissa Brodbeck, brugte identiteten som serbisk vicepremierminister til at repræsentere sin forretning
  • Den serbiske regering har udsendt en advarsel

Nylig bitcoin-svindel har ført til, at den serbiske vicepremierminister, Zorana Mihajlovic, Ph.D., er blevet kendt i udlandet som en person, der angiveligt beskæftiger sig med kryptokurrencyhandel. Mihajlovic fik dette falske offentlige image på grund af aktiviteterne i Melissa_Brodbeck02’s Instagram-profil. Denne konto tilbyder mæglertjenester i Bitcoin-handel ved hjælp af Mihajlovics lighed.

Serbiske vicepremierminister-fotos misbruges på grund af den falske identitet „Melissa Brodbeck“

Især hvis du søger på „Melissa Brodbeck“ på sociale netværk, finder du en forretningskvinde og iværksætter, der handler med bitcoins, men som ser nøjagtig det samme ud som den serbiske minister.

Denne falske profil ser ud til at trække folk ind i forretningssamarbejde. Et stort antal mennesker, der troede, at ”Melissa” virkelig eksisterede, gav deres penge i håb om, at de ville tjene seriøst.

„Melisa“ brugte billederne fra minister Mihajlovics officielle Instagram-konto til at præsentere ministerens officielle møder som hendes egne forretningsaktiviteter. De officielle statslige funktioner blev private møder om investering i bitcoins.

Den serbiske regering advarer om dette bitcoin-svindel

Ikke kun Mihajlovics lighed og fotos er blevet et lokke, der tiltrækker investorer i bitcoins. Personen bag profilen har også gjort krav på, at hun virkelig er Zorana Mihajlovic.

Da en potentiel klient sagde, at han hellere ville samarbejde med Mihajlovic, svarede den person, der stjal hendes identitet kort og tydeligt: „Det er mig.“

Den bedrageriske profil blev opdaget den 17. september, da den dukkede op på Instagram. Ministeriet for byggeri, transport og infrastruktur meddelte på deres hjemmeside en advarsel til offentligheden om, at det var en falsk profil:

”For at forhindre mulig misbrug og bedrag af offentligheden advarer vi om, at der åbnes en ny falsk profil på Instagram og andre sociale netværk af vicepremierministeren for den serbiske regering, Zorana Mihajlovic, Ph.D.” det fremgår af meddelelsen fra ministeriet, som også blev delt på den officielle Instagram-profil af Zorana Mihajlovic.

I skrivende stund vides det ikke, hvor mange mennesker og for hvilke beløb der blev bedraget i denne Bitcoin-svindel.

Dieser Beitrag wurde unter aktiviteterne, Börse veröffentlicht. Setze ein Lesezeichen auf den Permalink.