Bouw uw eigen Lightning Network ATM

Het Lightning Network blijft crypto-liefhebbers voorzien van nieuwe en spannende functies. Deze maand heeft een intuïtieve ontwikkelaar onder de naam 21isenough plannen vrijgegeven over hoe je je eigen Lightning Network aangedreven ATM kunt bouwen. Nu kan de gemeenschap dit open-source project herzien en naar een hoger niveau tillen.

Belangrijk is dat het Lightning Network een proof-of-concept is in plaats van een item dat je zou willen bouwen en plaatsen op een publieke locatie. In het bijzonder zijn er een aantal aanvalsvectoren waar het platform gevoelig voor is. Daarnaast zijn er nog een aantal betrouwbare zaken die uitgewerkt moeten worden.

Lightning Network ATM in actie

Dit alles gezegd hebbende, is dit een van de coolste Bliksemprojecten tot nu toe. In een video op social media toont 21isenough de verbazingwekkende micro-betalingsmogelijkheden van zijn uitvinding. In de video staat een ruw geconstrueerde pinautomaat die is opgebouwd uit wat een kartonnen doos lijkt te zijn.

De doos is voorzien van een slot gelabeld fiatgeld met een permanente stift. Verbazingwekkend genoeg begint hij het wisselgeld in de gleuf te stoppen, waardoor het scherm begint met het weergeven van gegevens. Het scherm begint zijn zakwissel om te zetten in Satoshis. Belangrijk is dat, ook al is het scherm klein, het geeft u alle informatie die u nodig heeft om de conversie te voltooien. U ziet het:

  • Totale Sats die u zult ontvangen
  • Wat je hebt gestort
  • Omrekeningskoers
  • ATM-vergoeding

Vervolgens haalt 21isenough een tablet tevoorschijn en scrolt naar de Dapp en maakt een factuur aan voor het bedrag dat op de geldautomaat staat vermeld. Er is zelfs een optie om een 0 Satoshi-factuur aan te maken. Binnen enkele seconden ontvangt hij de aanbetaling. Het hele proces neemt minder dan 1 minuut in beslag.

Toekomstige wijzigingen

Een snelle scroll door de tijdlijn van 21isenough en je wordt vereerd met de stapsgewijze ontwikkeling van het project. Je krijgt zelfs een glimp te zien van wat de toekomst voor dit concept in petto heeft. In één bericht demonstreert hij de geldautomaat die is geherprogrammeerd om te functioneren met een biljettenverzamelaar in plaats van met munten.

De LN-Community komt aan boord

Het beste deel van dit hele project is de ongelooflijke hoeveelheid steun van de gemeenschap. Alle codering is open source en beschikbaar op Github. 21isenough bevat zelfs diepgaande video-instructies op zijn Twitter-feed. Het hele project omvat echt de openheid en het gemeenschapsgevoel van het Lightning Network.

Bliksemsnetwerk ATM-tijd

Er zijn al andere ontwikkelaars die video’s plaatsen van hun versies van de Lightning Network ATM. In een video laat een ontwikkelaar genaamd Ronin Torque zijn versie van het concept zien. Hij schuift moeiteloos een rekening van 200 EUR in een kleine verzamelaar.

Vervolgens drukt hij op een knop om de transacties te bevestigen. Vervolgens scant hij de code op de geldautomaat met zijn smartphone en ontvangt hij zijn storting. Het hele proces nam slechts 40 seconden in beslag en het zag er gemakkelijker uit dan het gebruik van een traditionele fiat-automaat.

De toekomst is de bliksem

Er is iets echt geweldigs aan het zien van iemand die Bitcoin Future koopt met zakgeld. Men kon zich alleen maar voorstellen hoe rijk je vandaag de dag zou zijn als je deze strategie negen jaar geleden had gevolgd. Voorlopig dient de Lightning ATM als verzamelpunt voor iedereen die achter dit revolutionaire protocol staat.

Dieser Beitrag wurde unter Bitcoin veröffentlicht. Setze ein Lesezeichen auf den Permalink.