Meer dan 83k Bitcoin (BTC) Opties Vervallen vrijdag, 25 sept.

Quick take:

  • Meer dan 83.000 Bitcoin-opties vervallen op vrijdag 25 september
  • Dit getal verslaat het record van 62k BTC-opties van augustus
  • Een groot aantal opties dat afloopt, zou een aanzienlijke volatiliteit met zich mee moeten brengen
  • Bitcoin handelt opnieuw boven $11k en de vervaldatum van 83k BTC-opties kan leiden tot een dip

De maand september loopt langzaam af, en daarmee ook het aflopen van de Bitcoin (BTC) opties op de laatste vrijdag van de maand. Volgens het team van Skew vervallen meer dan 83,4k Bitcoin-opties op 25 september. Dit bedrag is veel hoger dan de vervaldatum van 62.000 BTC-opties van vorige maand.

Het team van Unfolded heeft het hoge aantal Bitcoin-opties dat volgende week afloopt, vastgelegd via de volgende Tweet. Merk op dat ze 80k BTC-opties hebben gemarkeerd, maar een snelle blik op Skew.com onthult dat het aantal is gestegen tot 83,4k, zoals te zien is in de grafiek die de tweet volgt.

 

Hoge kans dat er Bitcoin Volatility zal zijn

Met zo’n groot aantal aflopende Bitcoin-opties en extra CME Bitcoin-futures die op dezelfde dag aflopen, is het veilig om te concluderen dat de kans op een toename van de volatiliteit volgende week zeer groot is. Om de richting van de volatiliteit te bepalen, geeft de dagelijkse BTC/USDT-grafiek voldoende informatie.

Uit de BTC/USDT-grafiek kan het volgende worden waargenomen.

  • Dagelijkse handelsvolumes zijn in het groen maar verminderen
  • MACD geeft duidelijk een bullish omgeving aan voor Bitcoin
  • Het 50-dagen voortschrijdend gemiddelde (wit) biedt aanzienlijke weerstand bij $11.200
  • De MFI is bij 73 hint dat Bitcoin binnenkort zonder gas zou kunnen komen te zitten om de weerstand rond het $11.200 – $11.300 prijsgebied te overwinnen

Conclusie

Samenvattend, een recordaantal van 83.400 Bitcoin-opties vervalt aanstaande vrijdag 25 september. Volgens Skew.com zijn de opties een optelsom van de opties die worden verhandeld op Deribit, LedgerX, Bakkt, OKEx, CME, Bit.com en Huobi.

Zo’n groot aantal Bitcoin-opties dat afloopt, verhoogt de kans dat de BTC-volatiliteit de komende week hoog is.

Een snelle blik op de dagelijkse BTC/USDT-grafiek laat zien dat de Bitcoin zich duidelijk in een bullish gebied bevindt. De dagelijkse MFI laat echter doorschemeren dat er een mogelijke uitputting is in de komende dagen, met een aanzienlijke weerstand rond het $11.200 – $11.300 koerszone.

Zoals bij alle analyses van Bitcoin, wordt handelaren en beleggers geadviseerd om adequate stopverliezen en lage leverage te gebruiken bij het verhandelen van BTC op de verschillende derivatenplatforms.

Dieser Beitrag wurde unter Bitcoin veröffentlicht. Setze ein Lesezeichen auf den Permalink.